Pizza med rødbete, ricotta og mandler © Anders Schønnemann

8 sunnere pizzaoppskrifter

Klarer du ikke å bestemme deg for hva du vil spise til middag? Løsningen er enkel – putt alt i en og samme rett, lag pizza!

Det var i 1980 pizzaen først ankom Norge. Den dag i dag er pizza vanlig hverdagskost, og en allmenn middagsfavoritt. Det er ikke uforventet å få servert pizza på fest eller i bursdagsselskap. Vi spiser det når vi har dårlig tid, og vi spiser det når vi skal kose oss skikkelig. Det er til og med noen som nyter en pizza på julaften.

Ja, det er ikke til å legge skjul på at mange av oss har blitt ordentlig glad i denne herligheten av en sirkel. Eller firkant som den også ofte er. Det finnes jo uendelige måter du kan tilberede den på, og det er kun fantasien setter grenser for hva slags saftig, digg topping du kan fylle den med. Du kan lage pizza til enhver smak.

Det er ikke bare fyllet du kan mikse og trikse med. Bunnen er avgjørende for hvor vellykket pizzaen blir. Du kan lage bunnen tykk eller tynn. Fylle den med hva enn du måtte ønske, eller lage den bestående kun av grønnsaker. For en kjappere variant kan du bruke tortillalefser. Finn frem akkurat det som frister, legg det oppå, putt i ovnen og vips, så har du en god, hjemmelaget middag.

Her har vi samlet 8 oppskrifter på pizza som er litt sunnere, og som du kan kose deg med en travel hverdag eller en rolig helg!