© Skovdal og Skovdal / Spis bedre

Fruktig fest: Norske epler og pærer!

Det gjelder å ta for seg når norske epler og pærer er på sitt aller beste! Spis dem som de er, eller lag nydelige desserter...

Når de blir modne så faller de ned..

Akkurat når du tror at sommerens råvarefråtsing er over, topper det seg virkelig når du endelig kan sette tennene i et eple som er sprøtt, saftig, søtt og syrlig på samme tid!

Og som har skall som sprekker med et knepp, uten voks og fruktkjøtt som lyser blendahvitt mot deg.

Om du ikke har egen frukthage, så la ikke det stoppe deg fra å fråtse i grønne, gule og røde saftige, velsmakende epler og pærer fra Norge - du finner ofte de beste råvarene i butikken om høsten!

Enten det er Aroma, Åkerø, Ingrid-Marie, Discovery eller Filippa, så gjelder det å nyte dem mens de er her!

Perfekt desserttilbehør

Epler er supert å ha i esken som nødproviant og enda mer fantastisk som råvare i høstens kaker og favorittdesserter. Vanilje, kanel, nøtter og rosiner passer ypperlig til eplenes syrlighet. En nybakt eplekake eller syndige varme bakte epler er trøstemat som virkelig hjelper når bladene har begynt å falle av trærne og vinden uler i den mørke høstkvelden.

Har du mange epler gjelder det å finne oppskrifter som gir god avkastning og samtidig går enkelt og raskt å lage. Vi foreslår fløyelsmyk eplemos eller frisk eplesaft, eller hva med å prøve vår oppskrift på saftige baguetter du kan spise med ost og eplechips.

Det er også lett å servere epler og pærer til middag, bare se her:

Høy på pæra

Neste gang du vil lage eplekake, hvorfor ikke bytte ut eplene med pærer. Vi lover deg at det blir minst like godt! Saftige, sødmefulle pærer - bedre blir det ikke, synes vi. Pærer passer både som dessert, forrett og i hovedrett.

Og så må vi heller ikke glemme oldtidsfrukten kvede. I Norge har ikke oldtidsfrukten som ser litt ut som en mellomting mellom eple og pære, vært særlig populær på mange hundre år. Kvede er svært rik på antioksidanter, er bra for fordøyelsen og smaker som epler og pærer, kanskje med et hint av nype. Til forskjell fra slektningene eple og pære, kan kveden ikke spises rå, men man kan dele den i båter og steke den i smør. Her kan du lese mer om kveden!