© Ulrika Pousette

Mattrend: Alt i en bolle!

Den nye mattrenden: Nå skal vi servere alt i en bolle

Frokost, lunsj, middag og mellommåltider

Det kalles pokébowl og smoothiebowl. Alt smaker godt og er kjempesunt. Her kan du teste Ulrika Davidssons herlige favoritter!

Ulirka Davidsson
null

Slik lager du din egen pokebowl!

BASIS: Velg først en basisingrediens til bollen som kan være ris, enten svart, rød eller råris. Du kan også bruke nudler, bønner, linser, bulgur eller quinoa. Hakk gjerne grønnsaker i små terninger og bland med basisingrediensen, og krydre alt med en god smakstilsetning.

PROTEIN: Hovedråvaren er opprinnelig rå fisk, men du kan gjerne wokke, grille eller varme opp lett hvis du foretrekker det. Velg mellom fersk laks, røkelaks, torsk, tunfisk, reker, krabbe, krepsehaler, kamskjell, stekt kyllingkjøtt, kalkunpålegg, stekt biff i alle former, vanlig skinke, bresaola eller lufttørket skinke. Vil du lage en grønnsaksvariant kan du toppe med stekt ­halloumi, fetaost, chèvre, mozzarella eller vegetariske proteinkilder som tofu, soya, quorn eller oumph!.

TOPPING OG PYNT: Her finnes det massevis å velge mellom for å gjøre bowlen til en vakker, smakfull og kulinarisk opplevelse! Velg noen pene salatblader, forskjellige frukter, fargesterke grønnsaker, forskjellige typer kål, soyabønner, erter, groer, alger, nøtter, frø, tørket frukt og friske urter.

DRESSING OG SAUSER: For å lykkes smaksmessig med en pokébowl er dressinger og sauser viktig. Lag en vinaigrette eller en soyabasert dressing med mye smak og drypp den over. Ellers er majonesbaserte sauser godt til. Bland gjerne inn ingredienser som hvitløk, wasabi, chilisaus, tabasco, urter, lime, ingefær, frisk mango eller chutney, pesto, tomatpuré eller den smaksrike tyrkiske paprikamiksen ajvar relish.

Poke kommer av navnet på tradisjonell husmannskost fra Hawaii, og betyr «å dele eller å skjære i biter».

Oppdag pokebowl

Poké er perfekt hurtigmat som du kan variere og eksperimentere med. Basisingrediensen er ofte ris eller nudler, i tillegg kommer protein som marineres eller grilles, og deretter en topping av grønnsaker og frukt i skiver.

Sett sammen din egen bowl og få den akkurat slik du vil. Bruk fantasien og tenk smak og næring. Jeg pleier å bruke smakstilsetninger fra forskjellige verdensdeler, og på den måten lage en bowl med middelhavssmak, en med asiatisk smak eller kanskje en variant fra Midt-Østen.