Villfanget torsk fra Norway Seafoods © 52moreyears.com

Annonse

Oppdag torsk på nye måter

Norway Seafoods var på Matstreif for første gang i år, med villfanget torsk. De vil få deg til å tenke mer utradisjonelt når du spiser torsk.

Matstreif er Norges største matfestival og arrangeres som en årlig begivenhet av Innovasjon Norge på oppdrag fra Landbruks- og Matdepartementet. I år fant den sted på Rådhusplassen og Kontraskjæret, og det er 12. gang det arrangeres.

Det er første gang en ren hvitfisk-leverandør er til stede på Matstreif, og det er tydelig at det er stor interesse for villfanget fisk! Innovasjonssjef Anne Sølvberg Breivik og produktsjef Renate Birgitte Pedersen synes det er viktig og givende å være til stede på Matstreif for å snakke med matinteresserte folk og fortelle historien om hvor dette produktet kommer fra. Et produkt de er veldig stolte av og selger med stor entusiasme til bevisste forbrukere. Folk blir mer og mer opptatt av hvor maten kommer fra, og dette er et rent naturprodukt, høstet fra det kalde, klare havet i Nord-Norge.

Villfanget torsk

Norge er verdensledende når det kommer til bærekraftig forvaltning og torskebestanden vi høster fra, er den best bevarte i hele verden. Villfanget er et begrep kanskje ikke så mange har et forhold til, samtidig som mange er skeptiske til oppdrett. Villfanget vil si at det er en naturlig råvare som finnes i havet. Denne torsken er en av verdens best bevarte torskestammer, den er fisket utenfor kysten i Nord-Norge, der den beiter i havet, for så å bli fisket når den er på sitt beste. Deretter blir den filetert og pakket enten i Stamsund i Lofoten eller i Båtsfjord i Finnmark, så den er altså norsk tvers igjennom.

– For de som har mulighet til å fiske fersk torsk selv er det selvfølgelig topp. Men de fleste av oss har ikke det, og da er villtorsken fra Nord-Norge det beste alternativet, sier jentene i Norway Seafoods. Den er det nærmeste man kommer selvfanget hvit fisk. Torsken kommer i enkle, forbrukervennlige pakker, og er tilgjengelig på Rema 1000.

Torsk med nye smaker

– Torsk er en utrolig mager, proteinrik og sunn råvare som fortjener større plass på middagsbordet. I tillegg er den utrolig rask å tilberede! Vi hører ofte at folk kanskje ikke vet hvordan de skal tilberede torsk – derfor har vi lansert en oppskriftsapp som vi håper kan inspirere til å bruke torsken på nye måter, forteller Breivik og Pedersen.

Norway Seafoods ønsker også å deg til å tenke utover kokte poteter og gulrøtter når du tilbereder torsk, og ønsker å vise hvor anvendelig torsk er, og at tilbehøret enkelt kan varieres. På Matstreif serverte de to smaksprøver, en med paprikakrem og en med chorizosalsa, i tillegg til potetsalat med Nýr . Begge deler ga en kontrast til den milde fisken, og det smakte utrolig godt.

Når Norway Seafoods fronter villfanget torsk ligger ikke fokus primært på at fisk er sunt, fordi det er noe de fleste vet. Det handler mer om å fortelle forbrukerne at torsk kan være veldig godt, og at det finnes så mange smaker du kan kombinere den med, sånn at du oppdager torsk på en ny måte og tenker litt mer utradisjonelt på å tilberede fisk. Dermed kan flere nye forbrukere, yngre mennesker mest av alt, kunne glede seg over dette tilbudet.