Akevittsorbet

Kjøkkensjefen Knut Solbergs famøse akevittsorbet © Jon Marius Nilsson

Slik gjør du:

1
Kok sukkerlake av vann, hvitvin, sukker, karve, sitron- og limesaft. Tilsett pæreboksen, både pærer og lake, og kok opp.
2
Kjør alt til en fin puré i en food processor, og ha over i en bolle. Tilsett glukosen og rør så inn akevitten, helst Non Plus Ultra. Smak til med ev. mer sitron.
3
Settes i fryseren i minst 10 timer. Rør sorbeten minst 3–4 ganger i løpet av denne tiden. Vær forberedt på at denne sorbeten ikke blir helt stiv på grunn av akevitten.
4
Form sorbeten til kuler, ha i glass og hell over en god slump med akevitt av beste sort, gjerne Non Plus Ultra. Pynt med friske urter, og server karvestenger ved siden av.
5
Karvestenger: Forvam ovnen til 210 ºC. Kjevle ut butterdeigen til halv tykkelse på et melet bord (deigen må være kald). Skjær i stenger på 1 x 10 cm.
6
Pensles med egg og drysses med karve og havsalt, og vris så rundt og legges på stekebrett. Stekes i ca. 10 min.

Kommentar

Bli den første til å kommentere