Andebryst med krydderkokte pærer

Andebryst med krydderkokte pærer © Ulrika Pousette / Allt om mat

Slik gjør du:

1
Pære: Skrell, fjern kjernehus og skjær pæren i åtte båter. Kok opp vann, sukker, eddik og krydder i en kasserolle. Legg pærebåtene i laken og la det småkoke i ca. 10 min. til de er myke. La pærebåtene kjølne i laken.
2
Sett stekeovnen på 150°. Skjær et rutemønster i fettet på andebrystene. Salte og pepre dem og legg dem over i en varm stekepanne med fettsiden ned. Stek dem i ca. 3 min. på hver side.
3
Legg andebrystene i en ildfast form og stek dem midt i ovnen i ca. 35 min. til de har fått en kjernetemperatur på 68°. La dem hvile i 10 min. før de skjæres i skiver.
4
Saus: Skrell og finhakk løk og hvitløk, og skjær pastinakken i små terninger. Stek alt i olje i en tykkebunnet kasserolle i ca. 1 min. Hell i madeira, buljong og fløte. La sausen småkoke i ca. 10 min. Miks sausen glatt med stavmikser. Smak til med salt.
5
Salat: Bland vannkarsen med grovhakkede nøtter og olje, og smak til med salt.
6
Skjær andebrystene i tynne skiver og server dem sammen med krydrede pærer, saus og salat.

Kommentar

Bli den første til å kommentere