Appelsin-Crème Brûlée

Appelsin-Crème Brûlée © Magnus Carlsson/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Vask appelsinene i varm vann for å fjerne voks, del dem i to og klem ut saften i en skål, uten å ødelegge skallet.
2
Skrap ut fruktkjøttet og kast det. Mariner appelsinskallet i Cointreau over natten og snu de halve skallene opp ned og la dem renne av seg. Ta vare på marinaden.
3
Legg skallene riktig vei i et ildfast fat. Sett ovnen på 110 °C.
4
Varm appelsinsaften forsiktig i en gryte i 30–40 min. og reduser til sirup. I mellomtiden pisker du eggeplommer og sukker til eggedosis.
5
Kok opp melk og fløte i en egen gryte og bland med appelsinsirupen.
6
Ta melkeblandingen av platen og hell oppi eggedosisen. Rør godt og tilsett marinaden. Fordel blandingen i appelsinskallene og stek i 25–35 minutter. Blandingen skal ikke være helt stiv.
7
Ta appelsinene ut av ovnen og la dem avkjøle seg til de skal serveres.
8
Rett før servering, dryss brunt sukker over og ¨karamelliser¨, enten med brenner eller under grillelementet i stekeovnen. Server med én gang.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Åse
Rapportere

Smaken og utseende er fint, men konsistensen ble for "suppete". Fikk ikke crem bruleen stiv nok, så det ble ikke som håpet og forventet.