Asiatisk lammerullade med nudelsalat

Asiatisk lammerullade med spennende smaker. © Lisa Bjørner/Allt om Mat
Fest

Slik lager du marinert lammefilet:

1
Bland soyasaus, sukker, eddik, olje, hvitløk og ingefær.
2
Rens lammefileten for eventuelle hinner og sener, og legg den over i marinaden. Dekk med plastfolie og la den marinere i kjøleskapet i ca. 2 timer.
3
Sett ovnen på 150 °C. Ta frem kjøttet og la det stå i romtemperatur i ca. 15 min. før du steker det.
4
Ta lammefileten ut av marinaden, spar på marinaden. Rull fileten i sesamfrøene. Stek den gyllenbrun på alle siden i olje i en varm stekepanne (ikke vask stekepannen etterpå).
5
Legg deretter kjøttet over i en ildfast form, og stek det midt i ovnen til det har fått en kjernetemperatur på 56 °C, det tar 15-20 min.
6
Ta kjøttet ut av ovnen og pakk det inn i aluminiumsfolie. La kjøttet hvile i ca. 10 min. slik at kjernetemperaturen går opp til 58 °C.

Koriandersalt:

1
Bland salt med finhakket koriander og sett til side.

Nudelsalat:

1
Kok nudlene ifølge anvisningen på pakken. Hell av kokevannet og avkjøl nudlene i kaldt vann i et dørslag. La dem renne godt av.
2
Skrell og fjern steinen på mangoen, og skjær fruktkjøttet i strimler. Skrell og skjær løken i tynne strimler.
3
Kjern ut og finhakk chilien. Bland mango, løk og chili med nudlene
4
Finhakk de salte peanøttene og strø dem over salaten. Strø til slutt over grovhakket koriander.

Dressing:

1
Skrell og finriv hvitløkfeddet. Bland sammen alle ingrediensene. Hell dressingen over salaten rett før servering.
2
Ha marinaden til kjøttet i stekepannen, og la den småkoke i 3-4 min. til den har tyknet litt.
3
Skjær kjøttet i skiver og hell over den varme marinaden. Pynt med korianderblader og server med nudelsalat og koriandersalt.

Kommentar

Bli den første til å kommentere