Avokadosalat med quinoa og ristede mandler

Denne salaten metter godt – og det er ikke en kjøttbit i sikte! © Bauer Media/Bulls Press
Vegetar

Slik gjør du:

1
Legg bulguren i en bolle med kaldt vann som går 2 cm over bulguren.
2
La den trekke i ca. 1 time, hell fra vannet i et dørslag og trykk ut ekstra vann. Sett til side.
3
Ha quinoaen i en liten kasserolle med 3 dl vann. La det stå i 20 min. før du koker den opp ved middels varme med lokket på gløtt.
4
Rør av og til til quinoaen er nesten gjennomkokt, ca. 10 min. Sett den til side.
5
Skjær avokadoene i to, fjern steinene og bruk en skje til å grave ut kjøttet. Del avokadokjøttet i ca. ½ cm store terninger.
6
Skjær vårløken i ringer.
7
Bland bulgur, quinoa, vårløk, avokado, mungbønner og mandler sammen i en stor salatbolle.
8
Visp sammen olivenolje og sherryeddik, og smak til med salt og pepper. Ha dressingen over salaten rett før servering.

Kommentar

Bli den første til å kommentere