Bakt avokado med egg

Brunsj? Ja, takk. © Alexander Benjaminsen/ matprat.no
Raskt

Bakt avokado med egg:

1
Forvarm stekeovnen til 225°C.
2
Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Bruk en skje og ta ut litt av avokadokjøttet fra hver halvdel, nok til at du får plass til et egg i hvert hulrom.
3
Ha de halve avokadoene i en ildfast form. Sørg for at de står rett og støtt, dette gjør du lettest ved å støtte dem mot formens side og mot hverandre.
4
Knekk egg og ha dem i hulrommet i avokadoene. Krydre med salt og pepper. (Om eggene blir altfor store i forhold til avokadoene kan du knekke egget i en bolle først, fjerne litt av eggehviten og deretter ha egget over i avokadoen.)
5
Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 15 minutter, til eggehvitene har stivnet men eggeplommene fremdeles er myke og «bløtkokte».
6
Dryss over chiliflakes og spirer. Server med salat.

Kommentar

Bli den første til å kommentere