Bakt sjalottløk og rosenkål med brødsmuler

Bakt sjalottløk og rosenkål med brødsmuler som gir krunsj. © Per Ranung/ Allt om Mat

Slik gjør du:

Retten kan gjøres klar tidligere, og settes inn i ovnen når kalkunen er ferdig og skal hvile.
1
Skrell løken, og skjær den og rosenkålen i to. Stek løken med snittflaten ned i 2 ss olivenolje i ca. 5 min. Forvell rosenkålen i lettsaltet vann i ca. 3 min. La den renne godt av.
2
Bland brødsmuler med parmesan og rosmarin.
3
Legg rosenkål og løk i en stor, smurt ildfast form eller langpanne. Strø over brødsmulene og drypp over 3 ss olivenolje. Dryss over nymalt pepper. Dette kan gjøres på forhånd, og når kalkunen er ferdig, skrur du bare opp varmen til 200° og setter den ildfaste formen midt inn i ovnen i ca. 20 min.

Kommentar

Bli den første til å kommentere