Bakt søtpotet med varmrøkt laks og agurksalat

Salt, røkt laks bryter fint smaksmessig © Ulrika Pousette/Allt om Mat

Søtpotet med varmrøkt laks:

1
Sett ovnen på 250 °C. Skrell og skjær potet og søtpotet i båter. Legg potetbåtene i en ildfast form. Vend inn 2 ss olje og krydre med 1 ts salt og 2 krm pepper. Bak midt i ovnen i ca. 30 min. Legg laksen i formen når det gjenstår ca. 5 min. av steketiden.
2
Skyll sitronen i lunkent vann og finriv det ytterste skallet. Rør sammen yoghurt, sitronskall, 2 krm salt og 1 krm pepper.
3
Skiv agurken tynt, gjerne på et mandolinjern. Kok bønnene i lettsaltet vann i ca. 2 min. Avkjøl bønnene i kaldt vann.
4
Bland agurk, bønner og salat. Press 1 ss sitronsaft over og ringle over 1 ss olje. Krydre med 2 krm salt.
5
Server potet og laks med salat og syrlig saus. Garner med frisk dill.

Kommentar

Bli den første til å kommentere