Bakte søtpotetbåter

De vil ikke være like sprø etter å ha stått i kjøleskapet, men smaker fortsatt veldig godt. © Hanna Lunde

Slik gjør du:

1
Forvarm ovnen til 225 grader. Del søtpotetene i to på langs og legg dem med den flate siden ned. Kutt deretter opp 5-6 tykke og lange skiver. Legg skivene på aluminiumsfolien og bland med olivenolje og dine favorittkrydder.
2
Legg skivene i ett lag; det er viktig at de ikke ligger oppå hverandre. Stek i 15 minutter, snu på skivene og stek i ytterligere 5-10 minutter til de er gylne. Dryss på salt og pepper hvis ønskelig og server varme, kalde eller romtempererte.
3
Disse holder seg fint i kjøleskapet hvis du har laget litt ekstra. Spis dem som en snack, i en salat eller mos i yoghurten til frokost. De vil ikke være like sprø etter å ha stått i kjøleskapet, men smaker fortsatt veldig godt.

TIPS:

1
Prøv gjerne også én av disse smakene på: Brunt sukker, kanel, cayennepepper, hakket hvitløk eller tacokrydder.

Kommentar

Bli den første til å kommentere