Bankekjøtt med potetmos, rødbeter og saus

Bankekjøtt med potetmos, rødbeter og saus © Charlie Drevstam

Bankekjøtt

1
Skjær kjøttet i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skrell 2 løk og 2 gulrøtter, og skjær dem i skiver.
2
Brun kjøtt, gulrøtter og løk i olje i flere omganger. Krydre med 2 ts salt og ferskkvernet pepper.
3
Hell det over i en stor gryte. Hell over vann, slik at det såvidt dekker. La det koke opp.
4
Tilsett allehånde og laurbærblader.
5
La retten småkoke under lokk i 1 1/2–2 timer, til kjøttet er godt mørt.
6
Kok potetene møre i saltet vann.

Syltede rødbeter

1
Kok rødbetene i saltet vann, til de er møre, ca. 40 min. Skyll dem i kaldt vann, og gni skallet av dem.
2
Skjær rødbetene i båter. Kok opp samtlige ingredienser til laken, og legg rødbetene i laken. Avkjøl.
3
Saus: Sil skyen fra kjøttet over i en gryte. Fjern fett og sener fra kjøttet.
4
Kok opp skyen, og la den koke inn, til halvparten. Rør maisstivelsen ut i litt kaldt vann.
5
Pisk jevningen inn i skyen. Legg kjøttet i sausen, og la det koke opp.
6
Krydre med salt, og avkjøl deretter retten, hvis den ikke skal spises med det samme.
7
Mos de kokte, varme potetene.
8
Servering: Kok opp bankekjøttet, når det skal serveres. Skrell 2 løk og 2 gulrøtter, og skjær dem i skiver.
9
Legg dem i gryten, og kok ca. 5 min. Servér bankekjøttet med syltede rødbeter og potetmos.

Kommentar

Bli den første til å kommentere