Belgiske vafler

Belgiske vafler © Wolfgang Kleinschmidt

Slik lager du sukkersøte jordbær

1
Del jordbærene i to og legg dem i en skål med sukker.
2
La det stå i 1-2 timer i romtemperatur. Rør til sukkeret smelter.

Slik lager du vafler

1
Smelt smøret i en gryte.
2
Hell vann og melk i gryten, og varm massen til den er lunken.
3
Smuldre gjæren i en skål.
4
Skill eggene.
5
Hell den våte massen over gjæren og tilsett eggeplommer og det tørre.
6
Pisk sammen til massen er glatt.
7
Pisk eggehvitene stive, og vend dem inn i deigen.
8
Dekk deigen til med plastfolie og la den heve i romtemperatur i 15-20 min.
9
Pensle vaffeljernet med smør, og stek vaflene til de er gylne.
10
Smør vaflene med peanøttsmør og tilsett jordbærene og litt vaniljeis.

Kommentar

Bli den første til å kommentere