Berit Nordstrands fiskeburger med sei

Fiskeburger med sei. © Berit Nordstrand

Slik gjør du:

1
Skjær seifileten i biter og ha den i en foodprosessor eller blender. Tilsett havsalt og pepper og kjør maskinen til alt er blandet. Rør inn den iskalde fløten, litt om gangen. Ha i gressløk og løk. Ha i kikertene og spe med kikertkraften til slutt til passe konsistens.
2
Ta litt kaldt vann i et glass, dypp en spiseskje i det kalde vannet og bruk skjeen når du former store boller av farsen inne i håndflaten din. Klem dem flate i en stekepanne i flytende rapskokos/smør på moderat temperatur til de er gylne og gjennomstekt.
3
Ha smør på en ristet grovbrødskive eller et grovt rundstykke, legg på et salatblad, seikaken og en skje remulade. Dander med litt frisk koriander eller dill og noen ringer vårløk.

Kommentar

Bli den første til å kommentere