Blomkålgrateng

Denne middagen er smakfull og sunn! © Berit Nordstrand

Slik gjør du:

1
Forvarm ovnen på 200gC. Damp blomkålbuketter på rist og la de renne godt av seg.
2
Skjær skinken i små biter. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn melet. Spe med melken til passe tykk hvit saus. La avkjøle litt.
3
Skill eggene og pisk eggehvitene stive. Rør plommene inn i den hvite sausen. Den stivpiskede eggehviten rører/løfter du forsiktig inn i hvitsausen sammen med revet ost.
4
Ha blomkålbukettere i en ildfast form med høye kanter (suffleform). Strø skinkebitene over. Hell sausen over. Sett på rist nederst i ovnen og stek i 40 minutter. Serveres med en frisk salat og evt. litt grovbrød eller rundstykker til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere