Blomkålsuppe med basilikumkrem

En sunn, velsmakende blomkålsuppe © Juliana Wicklund

Slik lager du blomkålsuppe:

1
Skjær blomkålen i buketter og skiver – bruk hele blomkålen, også stilken. Skrell og hakk løk og hvitløk.
2
Varm opp oljen i en kasserolle og ha i grønnsakene.
3
Ha i karri, ingefær og chili.
4
Smul nedi buljongterningen og hell over vannet.
5
La suppen koke i ca. 10 min. og miks deretter suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Basilikumkrem:

1
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller bruk en stavmikser. Miks sammen til en glatt krem og smak til med salt og pepper.
2
Stek mandelflakene i en tørr stekepanne et par minutter.
3
Hell suppen i 4 tallerkener, topp med mandelflak og server sammen med basilikumkrem. Pynt gjerne med noen friske basilikumblad.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Rapportere

Det her var utrolig god suppe. Elsker blomkålsuppe,dette er den beste hittil ????