Blomkålsuppe med basilikumkrem

En sunn, velsmakende blomkålsuppe © Juliana Wicklund

Slik lager du blomkålsuppe:

1
Skjær blomkålen i buketter og skiver – bruk hele blomkålen, også stilken. Skrell og hakk løk og hvitløk.
2
Varm opp oljen i en kasserolle og ha i grønnsakene.
3
Ha i karri, ingefær og chili.
4
Smul nedi buljongterningen og hell over vannet.
5
La suppen koke i ca. 10 min. og miks deretter suppen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Basilikumkrem:

1
Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, eller bruk en stavmikser. Miks sammen til en glatt krem og smak til med salt og pepper.
2
Stek mandelflakene i en tørr stekepanne et par minutter.
3
Hell suppen i 4 tallerkener, topp med mandelflak og server sammen med basilikumkrem. Pynt gjerne med noen friske basilikumblad.

Kommentar

Bli den første til å kommentere