Boeuf Bourguignon: Fransk oksegryte

Fransk bondekost på sitt aller beste! © Stockfood

Slik lager du boeuf bourguignon

1
Strimle og stek baconet. Ha det over i en tykkbunnet kasserolle.
2
Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir. Skjær det i terninger, ca. 3 x 3 cm. Brun kjøttet på alle sider i olje og smør i omganger. Ha kjøttet over i kasserollen etterhvert som det er ferdig brunet.
3
Skrell og skiv gulrot. Finhakk løk. Brun gulrot og løk i det resterende fettet i steke­pannen, og ha det over i kasserollen.
4
Krydre med salt og pepper, og tilsett oksefond, rødvin og nok vann til at det akkurat dekker kjøttet samt tomtatpuré, hvitløk, timian og laurbærblader.
5
Sett på lokk og la gryten putre i 1–1 1/2 time til kjøttet er mørt.
6
Skrell sjalottløken og rens og del soppen i fire. Brun sjalottløk og sopp i smør, og ha det i gryten når det gjenstår ca. 15 min. av koketiden.
7
Server gryten med et dryss persille og kokte poteter til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere