Boller

Boller © Opplysningskontoret for brød og korn

Slik lager du boller:

Deig til 24 boller.
1
Skjær smøret i små terninger og la det bli mykt i romtemperatur.
2
Bland alle ingrediensene bortsett fra smøret i en bakebolle. Elt deigen godt. Hvis du bruker kjøkkenmaskin, start med lav hastighet og øk etterhvert.
3
Når deigen slipper kanten på bollen, tilsett smørterningene. Elt til det har blandet seg inn i deigen.
4
Dekk bakebollen med plast eller et kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 45 min.
5
Ta deigen ut på lett melet bakebord og del den i 24 like store emner. Trill runde boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
6
Sett ovnen på 225 °.
7
Dekk bollene med et klede og la dem etterheve til dobbel størrelse, 20-30 min.
8
Pensle bollene lett med sammenvispet egg.
9
Stek bollene midt i ovnen i ca 10 min. Avkjøl på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere