Boller med eple- og sitronfyll

Boller med eple- og rosinfyll © Wolfgang Kleinschmidt/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Varm opp melk og smør til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren ned i en bakebolle og hell over melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst.
2
Bland melet med bakepulver og salt, og ha det i bakebollen. Ha i sirup og egg.
3
Arbeid deigen godt sammen i ca. 15 minutter for hånd eller ca. 10 minutter i kjøkkenmaskin.

Mandelfyll

1
Skjær mandelmassen i mindre biter. Bland mandelmasse, smør og vaniljesukker sammen.

Eplefyll

1
Skrell eplet, fjern kjernehuset og skjær eplet i små terninger. Bland eple, rosiner, sukker og kardemomme.
2
Del bolledeigen i to biter. Kjevle ut hver bit til et rektangel på ca. 30x40 cm. Skjær rektangelet i ruter på ca. 10x10 cm.
3
Sprut mandelfyll midt på rutene. Legg på eple- og rosinblandingen og trykk den ned i mandelfyllet slik at den holdes på plass.
4
Brett inn hjørnene av firkanten og klem skjøtene sammen slik at de ikke åpner seg under hevetiden.
5
Sett hver bolle i en stor muffinsform hvis du ønsker, men det er ikke nødvendig. Sett bollene over på en stekeplate kledd med bakepapir og la dem heve i ca. 40 minutter. Sett ovnen på 225 °C.
6
Pensle bollene med egg og dryss pelesukker over. Stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. La dem avkjøles på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere