Boller med vaniljekrem, marsipan og sjokolade

Supergode boller med sjokolade © Wolfgang Kleinschmidt

Slik lager du boller med sjokolade

1
Bland mel, sukker, kardemomme og salt.
2
Tilsett melk, gjær og egg. Rør det sammen til en fast deig.
3
Tilsett smør, og rør deigen glatt.
4
La den stå tildekket i ca. 1 1/2 time.

Fyll:

1
Riv marsipanen, og bland den med smør, kakaopulver og vaniljesukker.
2
Del deigen i to.
3
Dryss litt mel under deigen, så den ikke sitter fast. Rull den ut i to plater, 35 x 50 cm.
4
Fordel halvparten av fyllet midt på hver deigplate og dryss over sjokoladeknapper.
5
Brett deigen inn over fyllet på midten - først den ene langsiden og så den andre.
6
Skjær "wienerbrødsstangen" i 3 cm brede strimler. Lag et kutt i hver strimmel. Snurr og vri deigen sammen til en bolle.
7
Plasser bollene på et stekebrett med bakepapir. La bollene heve tildekket ca. 1 1/2 time.

Slik lager du vaniljekrem:

1
Sett ovnen på 225°.
2
Kok opp melk, sukker og vanilje i en gryte.
3
Bland eggeplommer og maizena sammen, og tilsett litt av melken. Rør det godt sammen.
4
Bland resten av eggeblandingen i resten av melken og la det koke opp mens du pisker. Sil massen og rør smøret i. Kjøl ned.
5
Pensle bollene med pisket egg.
6
Fordel vaniljekremen ned i midten av bollene med en skje, og dryss over sjokoladeknapper.
7
Bak bollene i 12 min. Avkjøl på rist.
8
Smelt sjokoladen i mikroovnen eller over vannbad. Hell sjokoladen sikksakk over bollene. La det stivne, og dryss melis over.

Kommentar

Bli den første til å kommentere