Bønnesuppe med nøtter, engsyre, sar og mynte

Bønnesuppe med nøtter, engsyre, sar og mynte © Charlie Drevstam
Gjester

Bønnesuppe

1
Kok hestebønnene i lettsaltet vann, ca. 5 min. Ta bønnene opp, og legg dem raskt i isvann. Riv et lite hull i skallet, og press bønnene ut.
2
Kok haricots verts i lettsaltet vann, ca. 3 min. Ta dem opp, og legg dem raskt i isvann. Skjær bønnene i 1 cm lange biter.
3
Skrell og finhakk løk og hvitløk, og stek dem blanke i olje i en gryte. Hell vann og vin over, og tilsett buljongterningen. Kok inn, til det er ca. 1 ½ dl igjen.
4
Kok opp rett før servering, og hell i en blender sammen med engsyre, hakket sar og mynte samt smør.
5
Rist hasselnøttene.
6
Blend til en glatt saus. Krydre med salt. Hell sausen tilbake i gryten. Ha bønner og hasselnøtter i gryten. Varm forsiktig, og servèr i små skåler eller kopper.

Kommentar

Bli den første til å kommentere