Brenneslesuppe

Brenneslesuppe © Lisa Bjørner/Allt om mat

Slik gjør du:

1
Skyll og rens brenneslen. Skrell og finhakk løk.
2
Kok opp halvparten av vannet og ha i 1 ts salt. Ha i neslene og la dem småkoke i ca. 5 min. Sil av og ta vare på kokevannet. Press væsken ut av neslene og finhakk dem.
3
Smelt smøret i en kasserolle. Stek løken i 2–3 min. Strø over hvetemel og hell i neslevannet under omrøring. Smuldre nedi buljongterningene og ha i resten av vannet.
4
Ha i hakket nesle og fløte, og la småkoke i 1–2 min. Miks suppen glatt med en stavmikser. Ha i muskat, og smak til med salt og pepper.

Posjerte egg

1
Ha vann, eddik og salt i en vid, lav kasserolle. Kok opp og slå deretter ned varmen slik at vannet blir rolig.
2
Knekk forsiktig nedi ett egg av gangen i en kopp. Hold koppen så nær vannflaten som mulig og la forsiktig egget gli ned i vannet. La dem ligge i vannet i ca. 3 min. Ta opp med hullsleiv og la renne av.
3
Server suppen med posjerte egg og smørbrødkarse.

Kommentar

Bli den første til å kommentere