Butter chicken med Raita

Butter chicken med Raita © Thomas Alcayaga

Kyllingmarinade

1
Del opp kyllingen.
2
Rør sammen ingrediensene til marinaden. Erstatt evt. epleeddiken med samme mengde sitron.
3
Mariner kyllingen i minimum 5 timer.

1,5 time før du vil spise

1
Finhakk chili, hvitløk, løk og ingefær. Stek kort i olje.
2
Tilsett knust koriander, nellik og spisskummen.
3
La det varmes opp til du kan lukte krydderet.
4
Skyv løkmassen til siden og legg kyllingen i pannen. La den steke noe.
5
Tilsett marinaden, fond, tomatpuré og tomater revet på et rivjern.
6
La det småputre i ca. 45 min.
7
Ta forsiktig ut kyllingen, tilsett halvdelen av mandlene, og blend evt. sausen med en stavmikser, så den blir glatt.
8
Tilsett kyllingen og fløte i sausen. La det putre i ca. 15 min.
9
Rør inn smøret til slutt.
10
Smak til med salt, pepper og evt. litt sitronsaft.

Raita

1
Skjær agurk og mango i fine terninger. Hakk krydderurtene.
2
Rør sammen med yoghurten. Smak til med salt og pepper. Topp med koriander.

Kommentar

Bli den første til å kommentere