Butterdeigterter med chèvre

Butterdeigterte med chèvre © Inge Skovdal/Spis Bedre

Slik lager du butterdeigterter:

1
Sett ovnen på 200 °C.
2
Skjær butterdeigen i 8 like store biter. Skjær 4 av butterdeigstykkene i strimler som du bruker til en bred kant, som du legger langs sidene på de 4 andre butterdeigstykkene.
3
Legg dem over på et stekebrett kledd med bakepapir.
4
Skjær ostene i 12 skiver. Legg tre skiver i hver fordypning, og stek tertene i 12–15 minutter til deigen er blitt gyllen og har hevet seg.
5
Skyll aspargesen, og brekk av den nederste delen. Skjær dem i mindre biter, og blansjer dem ca. 2 minutter i lettsaltet vann. Skyll dem i kaldt vann.

Vinaigrette:

1
Rør sammen sitronsaft, balsamicoeddik og olivenolje, og smak til med sukker, salt og pepper. Legg aspargesen i vinaigretten, og bland godt.

Topping

1
Legg aspargesbitene over i de varme ostetertene, dryss over grovhakkede pekannøtter og urter, og server med én gang.

Kommentar

Bli den første til å kommentere