Byggrynsgrøt

Du kan også toppe byggrynsgrøten med friske bær. © Berit Nordstrand

Slik lager du byggrynsgrøt

1
La byggrynene ligge i rikelig med kaldt vann natten over.
2
Hell av det overflødige vannet.
3
Skrell eplene, ta ut kjernehusene og skjær dem i små terninger.
4
Ha epleterninger, rosiner, bløtlagte byggryn og melk i en kasserolle og kok opp under omrøring.
5
La grøten småkoke i 15 minutter til byggrynene er møre.
6
Tilsett havregryn og la det småkoke i ytterlige tre minutter. Smak til grøten med salt.
7
TIPS: Lag desserten byggriskrem av grøtrester. Rør inn litt lønnesirup i grøtrestene og gjerne frøene av en vaniljestang. Pisk krem av fløte (uten sukker). Rør sammen grøt og krem og server med hakkede mandler og bringebær. Du kan kjøre frosne bringebær i en blender å få bringebærsaus om du vil.

Kommentar

Bli den første til å kommentere