Cæsarpai

Cæsarpai © Per Ranung

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 225 °C. Bland mel og smør, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett vann og arbeid deigen raskt. Trykk ut deigen i en paiform, ca. 24 cm i diameter.
2
Stikk hull i paibunnen med en gaffel og stek paien midt i ovnen i ca. 10 min.

Fyll

1
Ta bort skinn og ben fra kyllingen og skjær kjøttet i biter. Skjær purreløken i strimler, og hvitløken i skiver. Stek purreløk og hvitløk mykt i smør. Bland i kyllingen.
2
Krydre med salt og pepper. Fordel fyllet i paideigen.
3
Visp to egg, melk, 2 dl ost og sardellpasta sammen. Hell blandingen i formen. Strø over 2 dl ost.
4
Senk varmen til 200 °C. Stek nederst i ovnen i ca. 40 min.
5
Strimle og stek baconet i en stekepanne. La det renne av på et tørkepapir. Skjær salaten i strimler. Strø bacon, salat og parmesanost i skiver over paien, og server med mer romanosalat ved siden av.

Kommentar

Bli den første til å kommentere