Cheeseburger med bacon

Cheeseburger med bacon © Anna Skoog
Grill

Brioche med karamellisert løk

1
Skrell løk og hvitløk, og skjær i tynne skiver.
2
Stek langsomt i smør og sukker, så løken karamelliseres, og det meste av væsken koker inn. Krydre med salt. Avkjøl.
3
Sørg for at det meste av væsken i løken koker inn. Hvis ikke blir deigen for løs.
4
Varm opp vann og melk til 45°. Hell blandingen over gjæren.
5
Tilsett karamellisert løk, egg, mel, salt og pepper. Elt til en smidig deig.
6
Form deigen til en kule, og la den heve tildekket, ca. 2 timer.
7
Del deigen i tolv stykker, og trill dem til kuler. Trykk dem lett ned, og legg dem på en plate med bakepapir. La det heve tildekket, ca. 1 time.
8
Sett ovnen på 200°.
9
Pisk egget sammen med natron. Pensle brødene.
10
Stek brødene midt i ovnen, ca. 15 min. Avkjøl på rist, og skjær dem opp før servering.

Barbequesaus

1
Skrell og hakk løk og hvitløk fint. Stek løk, hvitløk, bacon i skiver og mediumsterk chiliolje etter smak.
2
Tilsett de øvrige ingrediensene, og la det putre under lokk, ca. 2 timer.
3
Smak til med salt og pepper. Ta ut baconet. Hell sausen på glass, og oppbevar i kjøleskapet.

Burger

1
Kna farsen godt, og form fire burgere.
2
Grill burgerne med bacon ved siden av, ca. 4 min. på hver side. Krydre med salt og pepper.
3
Riv osten, og dryss over burgerne før servering. Legg burgere og bacon på brødet. Servér med salat og barbequesaus.

Kommentar

Bli den første til å kommentere