Churros – spanske smultkaker

Churros blir også omtalt som spansk smultring, og er populær i mange spansktalende land. © Lina Eriksson /Allt om Mat og Getty Images

Slik gjør du:

Lag deigen kvelden i forveien og server, varme, nystekte churros pudret med sukker og kanel til frokost. Garantert suksess!
1
Kok opp vann, smør, sukker, og salt i en kjele. Skru ned varmen, tilsett alt melet på en gang, og rør kraftig med en tresleiv i et minutt til du har en klumpefri røre.
2
Ta deigen over i en kjøkkemaskin, og visp inn ett egg om gangen. Rør godt mellom hvert egg. Fyll deigen i en kakesprøyte med stjerneformet munnstykke.
3
Hell rapsolje ca. 10 cm opp kanten på en jerngryte, og varm opp. Stikk en tresleiv ned i oljen – når det bobler forsiktig rundt den, er oljen passe varm.
4
Sprøyt forsiktig 10 centimeter lange deigpølser ned i oljen. Bruk kniv eller saks for å kutte av deigpølsene. Stek et lite parti om gangen. Snu dem når de er gylne og stek på andre siden. Stek hver deigpølse i ca. 4 minutter.
5
Ta churrosene ut av kjelen med en hullsleiv og la dem renne av på tørkepapir. Dryss over sukker, og server dem varme med kakao til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere