Coq au vin

Coq au vin © Charlie Drevstam/Allt om man

Slik gjør du:

1
Legg leirgryten i vann i ca. 30 minutter.
2
Skjær flesket i terninger og stek det i en tørr stekepanne. La det renne av seg på kjøkkenpapir.
3
Del kyllingen i 10 biter. Krydre med 1 ts salt og godt med pepper. Stek bitene i fettet etter flesket i pannen. Legg kyllingbitene over i leirgryten.
4
Bind sammen timian, persille og laubærblad i en bukett og trykk den ned mellom kyllingbitene. Skrell og grovhakk hvitløken, og strø over.
5
Rør ut tomatpureen i 1 ss eddik og ha i gryten sammen med vinen. Ha i pepperkorn og legg på lokket. Sett gryten i kald ovn og sett den på 200 °C. La gryten stå i ca. 1 1/2 time.
6
Ta kyllingbitene opp av gryten. Sil sausen og kok den opp i en kasserolle. La den koke i ca. 5 minutter. Krydre med 1/2 ss eddik og brunt sukker, og smak til med salt og pepper.
7
Skrell og skjær gulrøttene i staver. Skrell og rens småløkene. Rens kantarellene. Stek gulrøtter, småløk og kantareller i smør i en stekepanne. Ha tilslutt i flesket.
8
Legg kyllingbitene tilbake i gryten. Hell over flesk, gulrøtter, småløk og sopp. Hell tilslutt over sausen. Strø over frisk, hakket persille og server med godt brød.

Kommentar

Bli den første til å kommentere