Cupcakes med eple

Eple-cupcakes © Lars Ranek

Slik lager du eple-cupcakes:

1
Sett ovnen på 180°.
2
Pisk smør og sukker sammen i en skål. Riv marsipanen fint, og pisk den inn i smørblandingen.
3
Tilsett eggene ett av gangen, og pisk til blandingen er luftig.
4
Sikt hvetemel og bakepulver sammen i en skål, sikt dem over smørblandingen og vend alt sammen.
5
Vend til slutt eplejuice, Calvados, melk og epleterninger i og fordel røren i papirformer.
6
Bak i ca. 25 min., avkjøl på rist.

Kanelmarengs

OBS: Du må bruke en gassbrenner.
1
Ha sukker og vann i en liten kasserolle, og kok opp, til det når ca. 120°.
2
Pisk eggehvitene lett stive, og hell den varme sukkerlaken i en tynn stråle under visping.
3
Tilsett kanel, og pisk til marengsen er glatt og kald.
4
Ha marengsen i en sprøytepose, sett en topp på de ferdige kakene og brenn hver marengs et par sekunder med en gassbrenner.

Kommentar

Bli den første til å kommentere