Danske julefrikadeller med eplesalsa

Lag frikadellene når du har tid, og frys dem ned.Får du ikke tak i frisk pepperrot, kan du brukes syltet på glass. © Skovdal og Skovdal/ Allt om mat

Slik gjør du:

1
Rør kjøttdeigen seig sammen med salt. Krydre med pepper, og ha i finhakket løk, egg, havregryn og melk, og rør alt godt sammen.
2
Hakk eplet i små terninger, og ha det i kjøttdeigen sammen med finhakkede aprikoser. Ha i litt vann hvis du vil ha litt løsere konsistens.
3
La kjøttdeigen hvile i 15 min. og form den deretter til små frikadeller med en spiseskje. Stek dem i ca. 5 min. på hver side i litt olje ved middels varme.

Salsa:

1
Skjær eplet i små terninger og bland dem raskt ned i sitronsaften. Bland nedi pepperrot og persille og smak til med salt og pepper.
2
Rist rugbrødet, og server det i små trekanter til frikadellene sammen med eplesalsa.

Kommentar

Bli den første til å kommentere