Danske smørbrød med røkelaks

Den salte laksen passer godt til det søte rugbrødet. © Stefan Wettainen/Allt om Mat

Dill- og pepperrotkrem:

1
Rør sammen ferskost, pepperrot, dill, sitronskall, olivenolje, salt og kvernet pepper.

Syrnet rødløk:

1
Skrell og skiv rødløken tynt, gjerne på et mandolinjern.
2
Bløtlegg løken i iskaldt vann i ca. 10 min. for å mildne smaken.
3
Hell av vannet og vend løken med resten av ingrediensene. La det stå og trekke smak frem til anretning.

Smørbrød:

1
Rens og skiv reddikene tynt, gjerne på et mandolinjern.
2
Fordel et lag krem dill- og pepperrotkrem på rugbrødskivene.
3
Fordel løk og deretter lakseskiver på brødet. Fordel små klatter med krem oppå laksen.
4
Fordel løjrom og reddikskiver på toppen.
5
Pynt med frisk dill og server med sitronbåter.

Kommentar

Bli den første til å kommentere