Ekte italiensk pizzadeig

Lag en ekte italiensk pizza hjemme på ditt eget kjøkken! © Marit Lien

Pizzadeig

Det er viktig at vannet og egget er romtemperert før du bruker dem.
1
Ha vann og salt i en bolle. Tilsett gjær som du løser opp i vannet med fingrene.
2
Hell melet ut på en ren arbeidsflate. Lag en grop i midten der du tilsetter alle de våte ingrediensene.
3
Bland først med en gaffel, og så med hendene, og elt til du får en myk, fin deig som ikke er klebrig. Hvis deigen er for tørr, ha i mer væske. Alternativt kan du elte deigen i en kjøkkenmaskin.
4
La deigen hvile i 2 timer tildekket med et fuktig kjøkkenhåndkle.
5
Del deigen i 4 like deler og kjevle ut hver del til din egen lille pizzabunn.
6
Ha på ønsket fyll og stek på ovnens høyeste temperatur i 6-7 min. eller til pizzaen er stekt.

Kommentar

Bli den første til å kommentere