Eltefri focaccia med tomater og rosmarin

Focaccia er et fullt måltid i seg selv – ikke minst hvis du dypper det i litt olivenolje. © tara.no
Enkelt

Slik gjør du:

Brødet er stekt i en lav 3,8-liters form med lokk.
1
Rør en klinkekulestor bit fersk gjær godt ut i vannet i en blandebolle, og tilsett salt og sukker.
2
Tilsett mel og rør deigen sammen. Vurder hvor mye mel du skal ha i. Deigen skal være bløt, men ikke flytende.
3
Dekk blandebollen med plastfilm eller et rent kjøkkenklede, og la deigen hvile i minst 12 timer – gjerne mer. La deigen stå i romtemperatur. Det er viktig å ikke sette den i kjøleskapet.
4
Hell deigen ut på et godt meldrysset bakebord og fold den over fire–fem ganger fra hver side. Bruk gjerne en deigskrape. Deigen blir mer flytende under hevingen, og hvis den blir for tynn, kan du tilsette litt mer hvetemel.
5
Smør blandebollen med olje og legg i deigen. Bruk gjerne olivenolje.
6
Dekk bollen med kjøkkenklede og la deigen heve i omtrent 2 timer, gjerne lenger.
7
Sett ovnen på 250 °C. Legg ferdig hevet deig i forvarmet og meldrysset form eller gryte.
8
Trykk tomatene litt ned i deigen, og legg rosmarinkvister på toppen. Lag små fordypninger i deigen med fingrene.
9
Det er nødvendig å ha ingrediensene til toppingen klar på forhånd, for den varme formen må tilbake i ovnen så raskt som mulig.
10
Drypp over litt olivenolje og strø over litt flaksalt, gjerne av Maldontypen.
11
Stek focacciaen i 20 minutter.
12
Fjern lokket (eller aluminiumsfolien) og skru ned varmen til 225 °C.
13
Stek brødet til det er gyllent på overflaten, 20–25 minutter til.

Kommentar

Bli den første til å kommentere