Eltefrie baguetter

Eltefrie baguetter © Opplysningskontoret for brød og korn

Dag 1 (gjerne kvelden i forveien)

1
Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men ikke flyte utover.
2
Dekk bollen med plast, og la heve i romtemperatur over natten eller i 12–20 timer.

Dag 2

1
Legg et bakepapir på kjøkkenbenken og dryss mel utover. Hell deigen ut på bakepapiret. Strekk ut deigen og brett den inn mot midten et par ganger.
2
Legg deigen med skjøten ned på bakepapiret. Dekk over deigen med et kjøkkenhåndkle, eller en stor bakebolle, og la etterheve i ca. 1 time.
3
Sett ovnen på 250 °C en halvtime før du skal steke baguettene. Sett samtidig inn en stekeplate, slik at den blir oppvarmet.
4
Bruk en deigskrape eller en skarp kniv og del deigen i to avlange emner. Pensle lett med vann, og strø over frø.
5
Form deigemnene til baguetter ved å dra og tvinne dem, og legg baguettene forsiktig over på et bakepapir.
6
Ta ut den varme stekeplaten og dra bakepapiret med rundstykkene forsiktig over på den. Sett stekeplaten nederst i ovnen, og stek i fem minutter før du skrur ned til 210 °C.
7
Stek videre i 10–15 min. Avkjøl på rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere