Emmerscones med rørte bær

Sunne scones med emmer © Berit Nordstrand

Slik gjør du:

1
Bland sammen de tørre ingrediensene. Varm melken forsiktig i en kasserolle og rør honningen ut i den lunkne melken. Tilsett så rapsoljen og egget til det våte. Bland det våte med det tørre. Røres gjerne sammen for hånd, og på laveste hastighet i kort tid om du bruker kjøkkenmaskin. Ellers vil ikke bakverket bli luftig.
2
Form en stor bolle av deigen, trykk denne flat og kjevle ut til en rund kake på 1-1,5 cm tykkelse. Prikk deigen med en gaffel og del opp til passe «pizzastykker» med en pizzakniv.
3
Du kan alternativt trille ut 16-18 runde boller som du flater ut litt og skjærer et par kutt i med kniv på toppen. Jeg lager alltid kaken, da jeg sjelden har tålmodighet til å trille ut boller. Vi vil ha frokosten servert med det samme. :) Stekes midt i ovnen på 225 grader i cirka 12 minutter. Avkjøles på rist.
4
Scones smaker absolutt best når de er nystekte, men de kan også fryses.

Kommentar

Bli den første til å kommentere