Engelsk julekake toppet med nøtter

Fruktkaken serveres ofte til te, og lages gjerne flere uker før jul – det er derfor man pakker den inn i aluminiumsfolie. © BBC Good Food

Slik gjør du:

1
Sett ovnen på 180°. Smør en dyp kakeform (22–23 cm i diameter) og klipp til bakepapir til å fôre formen både i bunnen og på sidene. Visp sammen smør, sukker, egg, hvetemel, malte mandler og krydder med en miksmaster til deigen er godt blandet og glatt.
2
Ta av ca. 100 g av kakedeigen og sett den til side. Bland tørket frukt og rom i resten av deigen, og rør deretter forsiktig inn marsipanen. Ha denne deigen over i kakeformen, og glatt den til på toppen med en slikkepott. Lag deretter et lite søkk midt på kaken. Stek kaken i 1 time og 15 minutter i ovnen.
3
Mens kaken er i ovnen kan du lage toppingen av frukt og nøtter. Bland nøtter, kirsebær og sirup med kakedeigen du har satt til side.
4
Når kaken har stått 1 1⁄4 time i ovnen, ta den ut og fordel toppingen jevnt over hele kaken. Legg et stykke aluminiumsfolie løst over kaken, sett den inn i ovnen igjen og stek i ytterligere 40 min. Ta deretter av aluminiumsfolien og stek i ytterligere 10–15 min. slik at nøttene får en gyllen farge. Hold øye med dem slik at de ikke blir brent. For å sjekke om kaken er gjennomstekt, bruk en tynn pinne eller et grillspyd i metall. La kaken avkjøles i formen før du tar ut kaken, og pakk den (med bakepapiret på) tett inn i aluminiumsfolie slik at den holder seg saftig og myk.
5
Fjern aluminiumsfolien og bakepapiret rett før servering. Ha kaken over på et serveringsfat og knytt et pent bånd rundt den.
6
Hvis du vil, kan du også dryppe over striper med hvit melisglasur en stund før servering, slik at det får tid til å stivne – men gjør dette før du tar på båndet!

Til pynt:

1
1 meter pent, bredt silkebånd etter valg.

Kommentar

Bli den første til å kommentere