Enkel sitron- og myntekake

Den klassiske sitronkaken får en spennende vri med frisk mynte. © Joel Wåreus/Allt om mat

Slik lager du sitronkake

1
Sett ovnen på 175 °C. Smelt smøret og bland med melk. Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend i smør- og melkeblandingen.
2
Sikt inn de tørre ingrediensene og bland det sammen. Tilsett revet sitronskall og hakket mynte. Hell røren over i en smurt og melet 2-liters randform.
3
Stek kaken i nedre del av ovnen i ca. 40 min. La kaken hvile i 5 min. i formen før du hvelver den ut og lar den avkjøle på rist.

Slik lager du glasuren:

1
Rør sammen alle ingrediensene og ringle over kaken. Pynt med mynteblader.

Kommentar

Del dine tips, forbedringer eller erfaringer med andre

Laila Synnøve Østebø
Rapportere

Sikkert bra, men stusset over eggene, skal det være 3 stk eller 3 dl som det står i oppskriften?