Eplekake med mandler og kanel

Eplekake med mandler og kanel © bobedre.dk

Eplekake med mandler og kanel

1
Sett ovnen på 175°.
2
Rør sammen smør og sukker.
3
Tilsett ett egg om gangen under konstant omrøring. Rør inn mel og bakepulver.
4
Fyll deigen i en velsmurt form, evt. kledd med bakepapir.
5
Bruk en firkantet langpanne, som kan romme ca. 2 liter, eller en springform, 24 cm i diameter.
6
Del eplene i to, skrell dem, kast kjernehusene, og skjær eplekjøttet i tykke båter.
7
Vend båtene i sukker og kanel, legg dem oppå deigen, og trykk dem lett ned.
8
Eplene skal ligge tett sammen, men ikke nødvendigvis i et regelmessig mønster.
9
Dryss evt. over mandelflak, og stek kaken, ca. 40 min.
10
Kok opp syltetøy og vann i en gryte eller i mikroovn, mos blandingen gjennom en sil, og pensle eller smør kaken med varm aprikosmasse.
11
Stek videre, 5-10 min., og la kaken avkjøles i formen, satt på en rist.

Kommentar

Bli den første til å kommentere