Eplekake med sitron og ingefær

Eplekake med sitron og ingefær © Camilla Pilgaard

Slik lager du eplekake med sitron og ingefær

1
Sett ovnen på 180°. Del vaniljestangen på langs, og skrap ut kjernene. Bland med litt sukker.
2
Bland sukker, vanilje og smør sammen i en skål, og pisk det. Tilsett eggene et om gangen, og pisk det sammen til det blir luftig.
3
Ta mel, salt og bakepulver og rør det sammen, slik at det blir blandet godt.
4
Riv eplene grovt på et rivjern. Bruk den fine siden av rivjernet til å rive både ingefær og sitronskall. Bland alle ingrediensene med sitronsaft.
5
Bland epleblandingen og melblandingen sammen i deigen med en slikkepott. Sørg for å røre det godt sammen, for å unngå klumper i deigen.
6
Stek kaken i en springform (20 cm) i 45-50 min.
7
Ostekremen kan lages mens kaken er i ovnen. Pisk alle 3 ingrediensene sammen.
8
Når kaken er avkjølt kan ostekremen sprøytes i små topper med en sprøytepose oppå kaken. Til slutt kan kaken pyntes med litt finrevet sitronskall.

Kommentar

Bli den første til å kommentere