Eplekake med vanilje

Eplekake med vanilje © Frederikke Heiberg

Eplekake med vanilje

1
Forvarm ovnen til 220°. Smør og strø mel i en kakeform, sett den i kjøleskapet.
2
Skrell eplene, fjern kjernehuset, og skjær dem i skiver på 2 cm. Stek dem lett i en stekepanne med 60 g smør til de får farge.
3
Tilsett honning, og la blandingen karamellisere til en lys brun farge.
4
Legg eplene på et fat og la dem avkjøles.
5
Ha 250 g mykt smør i en skål sammen med melis, og pisk massen luftig.
6
Åpne vaniljestangen på langs, skrap frøene ut, og tilsett dem. Ha i eggene, et av gangen, og visp godt.
7
Sikt hvetemel, bakepulver og salt i en skål.
8
Sikt det deretter enda en gang over egge-smør-blandingen.
9
Bland de raskt sammen.
10
Tilsett ganske forsiktig de karamelliserte eplene, og vend dem i blandingen.
11
Ta den smurte kakeformen ut av kjøleskapet, og hell røren i den.
12
Sett kaken i ovnen, og bak den i ca. 50 minutter, eller til den er fast og har fått fin farge.
13
Hvis overflaten blir for mørk, før tiden er omme, så dekk kaken med aluminiumsfolie.
14
Ta kaken ut av ovnen, og la den stå i minst 10 minutter i formen, før den hvelves ut på en rist for avkjøling.

Kommentar

Bli den første til å kommentere