Fastelavnsboller

Fastelavnsboller ©

Slik lager du fastelavnsboller:

1
Varm opp melk og smør til det er fingervarmt, 37 °C. Smuldre gjæren ned i en bakebolle og hell over melkeblandingen. Rør til gjæren er oppløst.
2
Bland melet med bakepulver og salt, og ha det i bakebollen. Ha i sirup og egg.
3
Arbeid deigen godt sammen i ca. 15 min. for hånd eller ca. 10 min. i kjøkkenmaskin.
4
Form deigen til 12 boller og sett dem på en stekeplate kledd med bakepapir.
5
La dem heve under et kjøkkenhåndkle i ca. 40 min. Sett ovnen på 225 °C.
6
Pensle bollene med vispet egg og stek nederst i ovnen i 10–12 min. La bollen avkjøles på rist.

Fyll

1
Skåld og skrell mandlene. Stek dem i en tørr panne til de har fått fin farge. La dem avkjøles før du grovhakker dem.
2
Riv mandelmassen og bland den med sukkeret i en kjøkkenmaskin. Spe med vannet, litt av gangen, til du har fått en smidig konsistens.
3
Bland inn de grovhakkede mandlene. Visp fløten. Ha mandelfyll og vispet krem i hver sim kremsprøyte.
4
Skjær av et lokk på bollene. Sprut mandelfyllet i bollene og topp deretter med vispet krem. Sett lokket tilbake og sikt over melis.

Kommentar

Bli den første til å kommentere