Fastelavnsboller med nougatkrem

Fastelavnsboller med nougatkrem © Anders Schønnemann

Slik lager du fastelavnsboller med nougatkrem

1
Sett ovnen på 200°.
2
Hell vann i en gryte, og kok opp.
3
Tilsett smør, og la det smelte i vannet.
4
Dryss i melet, og rør kraftig med en tresleiv, til deigen slipper gryten og er glatt og fast.
5
Ta gryten av varmen, og la deigen bli lunken.
6
Ha eggene i en skål, og rør dem inn i deigen litt om gangen. Det er vigtig at du pisker godt når eggene tilsettes.
7
Rør til deigen er helt glatt.
8
Sett deigen i 20 små topper fordelt på to stekeplater med bakepapir, ved hjelp av to skjeer.
9
Stek vannbakkelsene i ovnen i ca. 20 min., til de er gylne.
10
Avkjøles på rist.
11
Ha nougat og fløte i en liten gryte, og smelt det sammen.
12
Ta gryten av varmen, og hell nougatkremen i en beholder med lokk.
13
Sett nougatkremen kjølig i 2 timer.
14
Pisk deretter nougatkremen tykk.
15
Pisk fløten til krem, og legg den i en sprøytepose med stjernetupp.
16
Fyll vannbakkelsene med nougatkrem, og sprøyt inn den piskede kremen.
17
Dryss over siktet melis.

Kommentar

Bli den første til å kommentere