Fikenglaserte spareribs

Søtt, salt og litt fett – nam! © Ulrika Pousette/Allt om Mat
Jul

Spareribs:

Bruk rå spareribs.
1
Del spareribsene mellom bena.
2
Skrell og skjær gulrot og løk i mindre biter.
3
Kok opp vannet med gulrot- og løkbiter, fond, salt, laurbærblader og allehånde-korn.
4
Tilsett spareribs, og kok under lokk i 30-40 min. Skum av underveis.
5
Hell av buljongen, og legg spareribsene i en ildfast form. Sett ovnen på 225 °C.

Fikenglace:

1
Skrell og finhakk løken. Stek den myk og blank i olje i en kasserolle. Tilsett nellikspiker og allehånde-korn og la det steke med i 1 min.
2
Tilsett fikenmarmelade, balsamicoeddik, sukker og fond. La det putre i 10–15 min. til glacen har sirupskonsistens.
3
Pensle spareribsene med fikenglace og stek dem midt i ovnen i 10–15 min.
4
Strø flaksalt over.
5
Del fiken i to og legg dem rundt spareribsene. Server umiddelbart.

Kommentar

Bli den første til å kommentere