Fiskepinner med remulade og pommes frites

Hjemmelaget fiskepinner med remulade og poteter. Nam! © Fru Timian

Start med remuladen:

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.
1
Pisk kremfløten til den blir tykk og luftig, men ikke så fast som til en kakekrem. Det går fort å piske dette for hånd. Rør inn majonesen. Finhakk sylteagurken og kapersen og rør inn både bitene, væsken og saltet. Sett det i kjøleskapet frem til servering.

Slik gjør du:

1
Del potetene først i 1 cm tykke skiver, så skivene i staver fordel dem utover i en langpanne. Ha over olivenoljen, salt, pepper og timiangrenene. Bruk fingrene til å blande det hele godt slik at alle potetstavene har fått olje rundt det hele. Stekes i ca. 20 minutter. Følg med slik at de ikke blir brent. Ser du at potetene begynner å bli for brune utenpå før de er myke inni, skrur du ned varmen til 200 grader på slutten.
2
Loinstykket er ryggfileten på fisken, og den er kjekk å bruke fordi den er så jevn i tykkelsen. Men, det er ingen krise om du ikke bruker det. Del i tilfellet opp fiskefileten slik at hver fiskepinne er så lik i tykkelsen som mulig. Del fiskefiletene i ca. 8 cm lange pinner.
3
Ha hvetemelet i en dyptallerken, pisk eggene lett sammen i en annen og griljeringsmelet i en tredje. Så dypper du fiskebitene i samme rekkefølge. Påse at hver bit blir godt dekt av de ulike tingene. Dryss over salt og pepper etterpå. Jeg bruker å legge dem over på en bakepapirkledd stekeplate etter hvert som de er klare.
4
Smelt sammen halvparten av smøret og oljen i en stekepanne og stek halvparten av fiskepinnene i 3-4 minutter på hver side. Ha litt over medium varme på platen. Legg pinnene over på et serveringsfat og dekk dem til for å holde varmen mens du steker resten.

Kommentar

Bli den første til å kommentere