Flamberte jordbær

Flamberte jordbær © Pia Enghild
30 min.

Slik lager du flamberte jordbær

1
Varm honning i en sautepanne, tilsett sitronsaft og smør.
2
Når smøret er smeltet, tilsett 50 g kokos skåret i tynne båter og jordbær, og vend forsiktig sammen med honningkaramellen.
3
Flambering krever en rolig hånd og høyt tak. Varm forsiktig opp cognac over vannbad.
4
Hell den lunkne cognacen i sautepannen, og tenn på. Pass på den høye flammen.

Kokosfromasj

1
Legg gelatin i vann, og oppløs i cognac over vannbad.
2
Vend sammen med de øvrige ingrediensene.
3
Du kan sette fromasjen i små sylinderformer kledd med bakepapir.
4
Gjør du det slik er det lettere å få fromasjen ut av formene. Hvis ikke kan du sette fromasjen i små skåler eller espressokopper.

Sitronfileter

1
Skjær endene av sitronen, og “skrell” den fri for det hvite skallet inni.
2
Skjær fileter av sitronen med en liten skarp kniv.
3
La sitronfiletene trekke i honning i ca. 4 timer.
4
Servér straks de varme jordbærene med den fyldige, røde jordbærhonningkaramellen, som ligger i bunnen av pannen.
5
Anrett jordbærene i skål sammen med kokosfromasj, sitron, karamell og høvlet kokos

Kommentar

Bli den første til å kommentere