Flyndre med sprø hvitløkschips

Lomre med bakte tomater, hvitløkschips ©
30 min.

Slik lager du lomrefilet

1
Sett ovnen på 200°.
2
Vask, og halver limen. Skjær halvdelene i tynne skiver. Skrell hvitløksfedd, og skjær dem i papirtynne skiver med en skarp kniv. Pass på fingrene!
3
Varm olivenolje opp på i en liten stekepanne, og stek hvitløksskivene gylne i olivenolje. La chipsene renne av på litt tørkerull.
4
Gi dem et lett dryss salt.
5
Skjær tomatene i to, og legg dem i et ildfast fat.
6
Sjekk fisken for bein, og legg dem i et ildfast fat på et stykke bakepapir. Fordel limeskiver oppå.
7
Damp fisk og tomater i ovnen i 10 min.
8
Kok brokkolibukettene kort i lettsaltet vann. Hell vannet av.
9
Server fisken med limeskivene, hvitløkschips, tomater og brokkoli. Krydre med litt flaksalt og nykvernet pepper.

Kommentar

Bli den første til å kommentere