Focaccia med tynne potetskiver

Du kan ha utrolig mange ulike toppinger på en focaccia. © Fru Timian

Slik gjør du:

1
Ha hvetemel, salt og eventuelt tørrgjær i bollen. Bruker du fersk gjær, rører du det ut i vannet før du heller det og 1 dl av olivenoljen i bakebollen.
2
Elt deigen godt, helst i 7-8 minutter. Mens du lar miksmasteren gå en siste runde, slår du ca. halvparten av den resterende olivenoljen oppi bollen, slik at den legger seg rundt hele deigen.
3
Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time. Den skal bli omtrent dobbelt så stor.
4
I mellomtiden ordner du potetene. Vask dem godt og skjær dem i helt tynne skiver. Kok opp vann og salt i en kasserolle. Ha i potetskivene og la dem koke i tre minutter. Hell dem ut i et dørslag og la dem renne av.
5
Når hevingen er ferdig, hvelver du deigen over i en langpanne. Ettersom det er olje rundt deigen, trenger du ikke å smøre forma først. Bruk fingrene til å få deigen utover panna, fordel potetskivene utover og strø over Maldonsalt og fordel resten av olivenoljen over brødet til slutt.
6
Dekk langpanna med plastfolie og la brødet etterheve i ca. 30 minutter.
7
Sett stekeovnen på 225 grader. Stek brødet på nederste rille i 20-25 minutter. Hvelv det ut av panna og la det avkjøles på en bakerist.

Tips:

1
Lager du en enkel type med olje og salt på toppen, så bruk Maldonsalt eller en tilsvarende salttype. Grovt havsalt funker dårlig.
2
Stek focaccian din lenge nok til at den får gyllenbrune stekekanter!

Kommentar

Bli den første til å kommentere